Витоша X Lines събра десетки фрийрайд скиори и сноубордисти от цяла България с помощта на София – евростолица на спорта

| Sofia2018 Info Team

Много адреналин и зрелищни спускания белязаха петото поредно издание на събитието

Този уикенд на Витоша се състоя петото поредно издание на екстремната ски и сноуборд надпревара Витоша X Lines! Събитието се организира със съдействието на София – евростолица на спорта и привлече десетки скиори и сноубордисти на всички възрасти и от цяла България.
По традиция състезанието се провежда в района на местността Резньовете и Витошко Лале 2, а арена на надпреварата са стръмните склонове и скали в подножието на Черни връх. Условията за състезанието не бяха много добри, тъй като температурите и в планината бяха високи, което направи снега доста лепкав и непредсказуем, а това допълнително затрудни участниците в атрактивната надпревара. 
Въпреки не особено благоприятните условия, състезанието се проведе успешно и без сериозни инциденти, а спусканията на състезателите бяха впечатляващи и доста смели. Едно от най-добрите спускания за деня бе това на младата ни фрийрайд надежда в ските Симеон Павлов, който впечатли съдиите и успя да спечели цели 95 точки – най-добрия резултат за деня.

При сноубордистите най-атрактивен и стабилен рън успя да направи Александър Балканов, който стана първи при мъжете. При дамите в сноуборда на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Яна Стоянова, а при скиорките Николета Сотирова.

При юношите в ските конкуренцията беше много голяма, а най-добре се представи друга млада надежда на родната и международната фрйирайд сцена – Борислав Гарибов. При сноубордистите първи стана Александър Александров.

Всички победители и участници в състезанието получиха много подаръци и награди от партньорите на събитието – Ред Бул, магазини SLS, Стената, Doppel Herz и Wooden spoon. Една от най-интересните части на събитието по традиция е състезанието за деца. Тази година при малките се включиха близо 20 деца на възраст от 6 до 14 години. Младите скиори и сноубордисти показаха завидна смелост и много талант спускайки се по терен, по който много големи не биха се спуснали. 
Най-добре в категорията на до 10 годишните се представи едва 6 годишната Мила Пашкова, а при по-големите до 12 години първи стана брат и Мартин Пашков. При децата до 14 години на добре се представи Стефани Иванова.