„Възраждане Фест“ рестартира днес ученическите състезания в столицата

| Sofia2018 Info TeamНадпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата. Събитието се организира за пета поредна година от Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична община с подкрепата на Регионално управление на образованието и БОК. На комплекс “Спортна София-2000” в Зона Б-5 в парк „Възраждане“ над 300 представители на столичните училища излъчиха най-добрите в турнирите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. Домакините отново предложиха отлични условия с многобройните игрища, площадки, многофункционалната зала и сервизните помещения.

 

Тази година състезанията бяха част от инициативите, отбелязали международния Олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

Участниците бяха поздравени и наградени от Анатоли Илиев – зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“, който благодари на включилите се в състезанията и пожелаха весела ваканция на всички.

Най-масов бе турнирът по тенис на маса, където при момичетата победи Мая Милтамова, следвана от Жаклин Райкова, Нина Николова, Калина Пиперкова и др. При момчетата златото бе за Йоан Величков, пред Калоян Джуджев, Симеон Стоичков, Мартин Георгиев и др.

 

Футболът спази традицията и за трета поредна година шампионите бяха определени след дузпи. В изключително оспорван финал отборите на „София Спорт“ и „Конкордия“ завършиха наравно 1:1 в редовното време. При изпълнението на наказателни удари по точни  се оказаха футболистите на „София Спорт“, които с 5 срещу 4 попадения грабнаха титлата за радост на треньорите им Калин Цолов и Димитър Георгиев.

 

Във финала на баскетболната надпревара 3х3 тимът на „Спортни таланти I“ надигра „Славия“ с 14:9 т., бронзът бе за отбора на „Спортни таланти II“.

Във волейбола шампиони станаха представителите на Академия „Стойчев- Казийски“, възпитаниците на треньора Велизар Панов завършиха турнира без загуба. Среброто отвоюваха момчетата на ВК „Люлин“, допуснали само с едно поражение от шампионите, а бронзът бе за „Славия“.

 

Всички участници във „Възраждане Спорт Фест“ 2020 получиха сувенири от „София – европейска столица на спорта“, а призьорите бяха отличени с медали и предметни награди.

 

–––––
Спортен оазис в парк „Възраждане“


Многофункционалният спортен комплекс, който се намира в столичния квартал „Зона Б-5“, се простира на площ от близо 24 дка. В него са разположени 4 игрища за мини футбол – изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт – изкуствена трева, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки, игрище за баскетбол, за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца/ джитбол, детска площадка. Спортният център разполага с преместваеми трибуни – общо с капацитет от 150 места, изградена е алейна мрежа, спортно и алейно осветление, озеленяване, собствени паркоместа, стоянка за велосипеди и други. В комплекса се намира и закрита зала за баскетбол, волейбол, футбол и други, зала за танци, бойни изкуства, гимнастика, две сауни, съблекални и външни тоалетни. До комплекса вече е изграден модерен парк, а от няколко дни благодарение усилията на Столична община в непосредствена близост отвори врати и най-големия в София аквапарк с минерална вода.

–––––––––-
Възраждане Спорт Фест – част от инициатива София – евростолица на спорта“

Това е петото издание на „Възраждане Спорт Фест“, който бе иницииран от „София – Европейска столица на спорта“. Проектът има за цел да популяризира активния начин на живот, добрите практики, програми и събития с акцент върху масовия спорт, спортът близо до дома и да акцентира значението на физическата активност като приоритет в живота на хората от различни общности, възрасти и социални слоеве. Целта на инициативата е да провокира системни занимания с физически упражнения и спорт и да популяризира тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.


Още много снимки, инфо и видео ще намерите на www.sofia2018.bg, както и във Facebook страницата Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.