Дъжд и гръмотевици превърнаха Бизнес Олимпиадата в успешно преминато от участниците изпитание

| Sofia2018 Info Team

Ентусиазъм и воля за победа демонстрираха участниците в Олимпиадата на бизнес лидерите, организирана от БФБЛ с подкрепата на „София – Европейска столица на спорта“ в Англоамериканското училище в София. Над 300 служители и техните семейства от над 20 компании от общността на отговорния бизнес станаха част от мащабния корпоративен тимбилдинг, който насърчава активния начин на живот и спортсменството. Променливото време превърна 15-ото издание на инициативата на БФБЛ в изпитание, което гостите преминаха успешно с участието си в турнири, игри и забавления, сред които и томбола с многобройни атрактивни награди. Забележителен дух показаха деветте футболни отбора, които приеха предизвикателството и се включиха в надпреварата въпреки силния дъжд.

Събитието бе официално открито от заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов и председателя на БФБЛ Ираван Хира, който припомни на гостите основната цел на игрите да сплотяват екипите на компаниите в неформална атмосфера. Думите му намериха потвърждение в провелия се на открито в изключително трудни условия – гръмотевична буря – турнир по футбол за купата на КИА Моторс България, в който победител стана отборът на Спиди, следван от КИА Моторс България и Корпорация Развитие.

Останалите състезания се състояха на закрито в чудесната база на Англоамериканското училище. Шампион по волейбол за купата на ЧЕЗ е тимът на Корпорация Развитие, среброто отиде при ОББ, а бронзовите медали грабнаха домакините от Англо-американското училище. В турнира по баскетбол за купата на Хюлет Пакард Ентърпрайз най-добри се оказаха отново от Корпорация Развитие, следвани от ЧЕЗ и ОББ. Купите на Райфайзен Пропърти Холдинг Интернешънъл по канадска борба взеха Ивайла Арбалиева от дентална клиника „Петър Дучев“ при дамите и Наско Иванов от Дънди Прешъс Металс Челопеч при мъжете. Купата на УниКредит Булбанк по шахмат отиде при Георги Кюркчийски от ОББ, а най-добри в турнира по тенис на маса за купата на VIVACOM бяха Светлана Гълъбова и Александър Гълъбов – и двамата от ОББ. В турнира по бадминтон за купата на Райфайзен Пропърти Холдинг Интернешънъл победители са Екатерина Венелинова от ОББ и Валери Фрунзе от Дънди Прешъс Металс Челопеч.

Участниците се включиха и в томболата с над 80 награди, сред които разнообразни фирмени продукти, ваучери за почивки и нов модел смартфони, предоставени безвъзмездно от компании-членове и партньори на БФБЛ. Доброто настроение през целия ден бе осигурено от тв водещата от „България он ер” Ганиела Ангелова, а в края на церемонията по награждаване слънцето отново изгря.

Снимки

1-Водещата Ганиела Ангелова, Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ, Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, и Ираван Хира, председател на Форума при откриването.

2-Играчите се справиха с предизвикателството на трудния футболен терен.

3-Баскетболното състезание по изключение се проведе в зала.

4-Футболистите на „Спиди” триумфираха с купата.

За Българския форум на бизнес лидерите
Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Ние сме платформа за обмяна на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България. Ангажираме и приобщаваме ключови фигури от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане добро място за инвестиции, работа и живот. Още на www.bblf.bg.