За първи път в Софийския маратон ще има и скоростна отсечка

| Sofia2018 Info Team

За първи път в Софийския маратон, който ще се състои в неделя, 15 октомври, ще бъде включена и паралелна скоростна отсечка.

Участниците в нея ще бъдат разпределени в 3 групи – мъже, жени и деца до 14 г. Инициатор на скоростната отсечка е VIVACOM – телекомът с най-бързата 4G мобилна мрежа* в България. Целта на новата инициатива е хората да почувстват удовлетворението от скоростта, постигната със собствени сили. Отсечката ще е 40 метра и ще бъде изградена от специална настилка. Всеки може да се включи, да пробяга отсечката и да измери на място скоростта си с помощта на професионална техника, осигурена от VIVACOM. За първите трима във всяка категория телекомът е предвидил специални награди с технологичен профил, а един от всички включили се ще спечели най-желаната в света плей стейшън конзола PS4. Победителят ще бъде изтеглен със жребий на случаен принцип. Докато за четирите традиционни състезания на Маратон София записването е предварително, то в скоростната отсечка на VIVACOM всеки може да изпробва силите си на място.

VIVAVOM подкрепя Маратон София за трета поредна година. Стартът на любимото на софиянци спортно събитие ще бъде даден в 10.00 часа пред Националния стадион „Васил Левски“ на кръстовището на булевард “Евлоги и Христо Георгиеви“ и улица „Гурко“. Традиционните дистанции, включени в маратона, са: 3 км, 10 км, 21 км и 40 км. Масовият старт за 3-километровата отсечка е предвиден за 9.40 часа. Големите маратонци ще стартират на дългата 42.195 километрова дистанция точно в 10 часа, а стартът за бягащите 21.098 км е десет минути по-късно. Маратонът на 10.550 км ще стартира в 10.20 часа. В него ще участвa и отборът на VIVACOM с над 50 участници, които тази година са обединени от една обща кауза – националната дарителска кампания „Операция Жълти стотинки“. В подкрепа на каузата й ще тичат Йордан Йовчев, баскетболистите от БК „Левски 2014“ и младежи от футболния отбор на ПФК „Левски“ набор 2001 г.
Маршрутите и на четирите маратона са описани подробно в сайта на Wizz Air софия Маратон.