Иван Колев най-бърз във витошкото Ендуро 2018, организирано със съдействието на София – Европейска столица на спорта

| Sofia2018 Info Team

През изминалия уикенд на Витоша се проведе 2 кръг от Българските Ендуро Серии. Десетки колоездачи от цялата страна, както и няколко представители на Турция, Франция и Словакия взеха участие в четвъртото поредно издание на Home Mountain Enduro. Състезанието бе част от календара на Столична община и е един от акцентите в програмата на фондация София 2018 – Европейска столица на спорта.
 
„Домашното“ за софиянци състезание е известно, като едно от най-трудните и технични подобни събития в България, като всяка година не отстъпва на това си прозвище. Тази година събитието включваше 4 специални отсечки дължина малко над 15 км, по които се засичаше време, както и още 18 км трансферни отсечки, с които всички състезатели трябваше да се справят.
 
Най-добро време за деня успя да постигне дългогодишния шампион на България, а именно Иван Колев, който се справи със всички скоростни и каменисти пътеки за общо време от 27:24 минути. Втори след него в категорията на мъже елит остана Добромир Добрев, следван само на 7 секунди от Стоян Върбанов, които се класира трети.
 
При юношите най-бърз бе Калоян Буреш, следван от Борислав Гарибов и Симеон Дулевски. Младите надежди се представиха отлично и въпреки изключително тежките и технични трасета постигнаха много добри резултати.
 
Българските Ендуро Серии продължават до края на октомври и предстоят още 4 кръга в Банско, Пампорово, Петрич и Благоевград.