Над 350 деца на Фестивал „Минибаскетбол“

| Sofia2018 Info Team

Като част от Програмата за развитие и популяризиране на баскетбола сред образователните институции на територията на Столична община, Дирекция ПИСТ в партньорство с Българска федерация по баскетбол организира Фестивал по мини баскетбол „Забавен баскетбол”, в който взеха участие над 350 деца от 12 столични училища. Фестивалът се състоя в многофункционалната спортна зала „Триадица”. В продължение на шест часа децата демонстрираха своите баскетболни умения, участвайки в щафетни игри с елементи на баскетбол.
Българска федерация по баскетбол осигури тениски за всички участници и анцузи за техните ръководители, а Столична община, дирекция „Превенция, интеграция спорт и туризъм” награди за всяко дете със златен медал и училищата, включени в Програма „Забавен баскетбол”, с плакет за участие.
През м. декември 2017 г. цикълът на обучение по Програмата за 2017 година ще завърши с провеждането на Коледен фестивал на мини баскетбола, в който децата ще демонстрират своите баскетболни умения в двустранни мачове между включените в Програма „Забавен баскетбол” за 2017 г.
През 2018 година поради големия интерес към Програмата Дирекция ПИСТ и БФ по баскетбол ще продължи реализацията и като включи в безплатно обучение „Забавен Баскетбол” нови 15 /петнадесет/ училища.