ОБИЧАМЕ СПОРТА! Елате на откриването на изложбата от творби на малките художници – вторник, 18 декември в 18.30 ч.

| Sofia2018 Info Team

ОБИЧАМЕ СПОРТА !

Елате на откриването на изложбата от творби на малките художници – вторник, 18 декември в 18.30 ч.

Изложба на деца от Ателие ,,Приказен свят‘‘ с ръководител Т. Антонова

Вдъхновени от инициативата ,,София – европейска столица на спорта“   и предстоящите ХХХII Олимпийски игри – Токио  2020 г., децата от Ателие ,,Приказен свят“ с ръководител Татяна Антонова , представят в изложба ,,Обичаме спорта!‘‘, своето виждане за различните спортове .

Днес повече от всякога спортът е важен за физическото и психическото и  здраве на човека . Голяма част  от децата посещаващи Ателието, с помощта на своите родители, са осъзнали тази необходимост и редовно тренират, някои  дори са призьори в своите дисциплини.

Движенията, динамиката, характерната екипировка  за всеки отделен спорт, просто радостта от това да се движим или да бъдем сред природата, както и емоционалните мигове от върхови постижения и рекорди, са отразени от малките художници на възраст между 5 и 14 год. в общо 65 рисунки, изпълнени с различни материали като маслен пастел, акрил, туш и перо и смесена техника.

Изложбата ще бъде открита на 18 декември от 18.30 ч., в изложбеното пространство на ,,Триъгълната кула на Сердика‘‘, към Регионален исторически музей – София – бул.,,Княгиня Мария Луиза“ № 16,и ще продължи до 5 януари 2019 г.

Заповядайте да изпратим старата и да посрещнем новата година, в която София ще продължи да носи титлата Европейска столица на спорта…