Премиерата на документалния филм „Един ден на Витоша“ е в понеделник

| Sofia2018 Info Team

На 2 юли от 19 ч. ще бъде представена творбата за щафетния супермаратон

 

На 2 юли, от 19:00 ч., в кино „Люмиер Лидл“ ще се състои премиерната прожекция на документалния филм „Един ден на Витоша“. Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се реализира на 14 април тази година с основното участие на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и др. За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита.

 

Инициативата имаше благотворителна цел – да подпомогне кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“ и да набере средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ за хора с физически увреждания. Банковата сметка и DMS номера са активни до края на годината.

 

В документалния филм ще можете да проследите как протече щафетният супермаратон, но също да се насладите на красотата и уникалността на Витоша като планина и всички условия за спорт, които предоставя тя. Режисьор е Руслан Вакрилов, известен и с филма си за Патагония „Опашката на Дракона“. Преди прожекцията ще бъде представена цялата инициатива „Един ден на Витоша“, каузата и част от екипа, каза Дойчин Боянов днес на специална Пресконференция в ИнфоЦентър „София – Европейска столица на спорта. На срещата с медиите присъстваха още Снежана Петрова – директор на Природен парк „Витоша“, Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК,  Анатоли Илиев – орг. секретар на София – Европейска столица на спорта и член на Управителния борд на ACES EUROPE и др. Стана ясно, че 5 от планираните на Витоша площадки за спорт на хора в неравностойно положение вече са готови, а средствата събрани досега по инициативата са над 7500 лв.

 

Премиерата е със свободен вход, но пред салона ще има кутия за дарения, за да може всеки, който желае, да подкрепи благотворителната кампания. Водещи на церемонията ще бъдат Йоана Драгнева и самият Дойчин Боянов.

 

Във филма участват:

Антония Григорова (планинско бягане), Боян Петров (алпинизъм), Веселин Овчаров (акробатичен парапланеризъм), Владимир Гюров (хендбайк – велосипед за хора с увреждания), Евгени Балев (шосейно колоездене), Иван Кожухаров (алпинизъм и катерене), Илко Илиев (планинско колоездене), Кирил Николов – Дизела (ориентиране), Мартин Маровски (алпинизъм), Николай Петков (катерене и алпинизъм), Николай Калистрин (ски-алпинизъм), Росен Касабов (полети с топловъздушен балон), Станилия Стаменова (Световен и Европейски шампион по кану), Теодор Кисимов (спелеология), Спортен клуб „Мъшинг България“ (тренировка и обучение на впрегатни кучета), Клуб по конен спорт „Тарсас“ и други.

 

Щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“ беше организиран от Спортен клуб „Вертикален свят“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“. Инициативата, както и заснемането на филма, са подкрепени от Фондация София 2018 – Европейска столица на спорта. Партньори на кампанията са Национална спортна академия „Васил Левски“, Югозападното държавно предприятие ДП Благоевград, Планинска спасителна служба (ПСС), Nissan България, Roobar, Red Bull, all6 и bTV – основен медиен партньор.

 

Повече за премиерата и филма ще намерите тук: https://goo.gl/XkQwsS