Рекорден брой участници в турнира „Бъдещи звезди на аеробиката“ със София – Евростолица на спорта

| Sofia2018 Info Team

Рекорден брой участници – над 240 деца от 9 спортни клуба от цялата страна, се представиха в турнира „Бъдещи звезди на аеробиката“. Проявата се организира за четвърта поредна година от Съюза по аеробика, съвместно със София – Европейска столица на спорта. Именно благодарение на инициативата много деца се запалиха по този така атрактивен спорт, а спортната аеробики добива все по-голяма популярност сред подрастващите. Зала „Триадица“ отново бе тясна да побере многото участници, техните родители и зрителите.

С емоционални думи към присъстващите се обърна Николай Стоилов от София – Европейска столица на спорта, който пожела на децата да изпитат удоволствие от своите изпълнения и от срещите си в залата със своите връстници. Турнирът бе открит от Калоян Калоянов, член на Управителния съвет на Съюза по аеробика в България. Веднага след това започнаха състезателните изпълнения в пет категории: индивидуално момичета, индивидуално момчета, смесени двойки, смесени тройки и групи.

Освен купите и медалите, за децата бяха подготвени много награди, а София – Европейска столица на спорта осигури два огромни коша с подаръци. За всеки от участниците имаше осигурена играчка. Присъстващите станаха свидетели на много забавления и изненади, изпълнили деня с приятни мигове за малките състезатели и техните роднини.

Всички резултати ще намерите в сайта и във Facebook страницата на Съюза по аеробика в България.