Световна шампионка отличи млади таланти в ИнфоЦентър София2018

| Sofia2018 Info Team

Световната шампионка по джаги Екатерина Атанасова отличи младите таланти, победители и призьори в конкурса на тема „Аз и спортът“. Проектът „Алтер Спорт“ е по Програма за изпълнение на Общинска Стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта 2016 – 2020 година и беше за есе, снимка и видео. Конкурсът се реализира в подкрепа на инициатива София – Европейска столица на спорта. Проектът предвиждаше дейности и събития, насочени към повишаване на спортната, здравната и физическата култура на подрастващите, повишаване на интереса на спортуването като цяло – по-специално на учениците от 4 до 8 клас в периферните райони на гр. София. Той бе осветен на Международния ден на спорта и физическата активност, обявен от Генералната асамблея на ООН през 2013 година – 6-ти април.

 

Авторите на отличените творби се събраха в ИнфоЦентър София2018, където бяха запознати с проекта „Европейска столица на спорта“ и получиха своите призове. Участниците бяха поздравени от медийния координатор на София2018 Тодор Шабански и от представителя на организаторите Емилиян Методиев, който благодари за активността и пожела нови успехи в следващите подобни инициативи.

 

Присъстващите посрещнаха с аплодисменти световната шампионка за 2013 г. по футбол на маса(джаги) Екатерина Атанасова. Видната спортистка разказа за своите успехи, след което връчи купите на най-добрите в конкурса.

 

Ето и победителите:

В категорията „Есе“: Лина Павлова

В категорията „Снимка“: Александра Димитрова

В категорията „Видео“: Алекс Бостанджиев

 

Освен това бяха раздадени и 7 допълнителни приза за най-интересни творби. Техни носители станаха: Георги Георгиев, Боян Баладанов, Ива Пенчева, Ивелина Байчева, Димитър Манов, Георги Манов и Мина Желева.

 

Срещата завърши със селфита, автографи и снимки пред знамената и плакатите на София2018.