Световни виртуози на юнисайкъла ще покажат спиращи дъха изпълнения тази събота в Южния парк по покана на София2018

| Sofia2018 Info Team

Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София – Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл – изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Спортният празник с начало 9 ч. включва атлетически кросове, баскетбол 3х3 и футбол на малки вратички за традиционните Купи Манченко, велообучение, велонадпревари и др., наред със забавни игри, конкурси и викторини с много награди.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 ч. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални изпълнения.

За тази цел София – Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция – стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария – трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

Наред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Подробностите ще бъдат съобщени от самите състезатели, които ще бъдат официални гости на Пресконференцията, организирана в Информационния център „София – Европейска столица на спорта“ в петък,13 април, от 11.00 ч.

––––––
Юнисайкъл провокира всеки един от нас да опита нещо ново и различно свързано с активния начин на живот. Никога не е късно да станеш по-добър в дадена област, да подобриш баланса и физическата си активност, а това със сигурност ще те накара да се чувстваш много по-добре. Този спорт е за всеки, независимо от възраст и социален статус – млади, не толкова млади и хора от третата възраст, цели семейства, начинаещи и напреднали.

Основните дисциплини са:

Фристайл – в която се изпълняват трикове в съпровод на музика.

Трайълс – със скокове на високо и надалеч, през препятствия – тракторни гуми и автомобили, палети, бидони и други предмети.

Всяка година се организират десетки глобални състезания за най-добрите на планетата, европейски и световни(през година) първенства със състезания в 15 различни дисциплини.

Вярваме, че с демонстрациите на пристигащите световни виртуози на юнисайкъла, „София – Европейска столица на спорта“ ще спомогне този атрактивен спорт да плени много младежи и да стане още по-популярен в нашия град.

–––––––
Заедно със супершоуто, за шеста поредна година ще се състои турнирът по баскетбол 3х3 и по минифутбол между елитните столични училища за купата „Васил Манченко“. При баскетболистите шампионите от СГСАГ, водени от Йото Гарабедов, ще защитават трофея, а при футболистите – Първа английска, с треньор Ангел Миланов.

Жребият и техническата конференция за баскетболния и футболен турнири ще се състоят в Инфоцентъра на „София – Европейска столица на спорта 2018“ утре, 12 април от 12 часа, като са поканени всички участници от 2017-а година. Призовете за първенците се побират в награден фонд от 5000 лв.

Какви са точно наградите, как ще се разпределят участниците в предварителните групи, кога ще е шампионатът на София за ученици по стрелба от тройката и кой ще връчва наградите – всички подробности ще станат известни на техническата конференция утре от 12 ч., на която ще присъстват баскетболната легенда Георги Младенов, футболният корифей Ангел Рангелов-Геле, Пламен Божидаров от Българската асоциация по минифутбол и организаторите от семейство Манченко.