София – евростолица на спорта бе част от представянето на новия проект за обмен на добри практики във велоспорта

| Sofia2018 Info Team

София – европейска столица на спорта бе част от официалното представяне на проекта по програма „Еразъм+“ за обмен на добри практики в развитието на колоездачния спорт. Дейността на клубовете по организирането на вело активности в градска среда бе темата, по която се изказаха участници в проекта с основен партньор СК Драг от България.

Форумът бе открит от зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, който поздрави присъстващите и им пожела успех в конкретната работа. На представянето присъстваха още партньори от Германия, Франция и Румъния, а в залата бяха десетки деца от различните възрастови групи на колоездачните клубове. Участниците бяха приветствани от един от най-изявените национални състезатели на България – велосипедния ас Николай Михайлов, състезаващ се в последно време във фрески клуб. „За мен е чест да съм тук сред вас и да ви пожелая успешна работа за доброто на любимия ни спорт, който увлича милиарди хора по света,“ каза още Михайлов.

Работата по проекта продължи с практически занятия с колело – разглобяване и сглобяване на велосипед и отделните му части и с двуразови тренировки на колодрума в новата зала на Пловдив.