София2018 гостува в Банкя – стотици деца спортуваха и танцуваха на празника в парка

| Sofia2018 Info Team

 

Няколко стотин деца и младежи се събраха за спортния празник, преминал под мотото „София2018 гостува на Банкя“. Зоната и амфитеатъра до централната алея на парка се превърна в огромна спортна площадка. Първи стартираха атлетите в щафетния крос, състояха се още турнири по футбол, баскетбол 3х3, бадминтон, тенис на маса, а всички прояви бяха придружени с танци, настроение и много музика.

„Този спортен празник е част от Календара на инициатива „София – Европейска столица на спорта“. Искам да ви поздравя като участници и да ви уверя, че днес само поставяме едно начало. Спортът е радост, спортът е здраве, спортът е емоция и това е в основата на проекта „Европейска столица на спорта“, с тези думи към присъстващите се обърна Анна Стойкова, общински съветник, член на Комисията за децата, младежта и спорт и член на УС на „София – Европейска столица на спорта“.

„Днес започваме нещо ново, полезно и добро, догодина пак сме тук,“ допълни кратко думите й Анатоли Илиев, орг. секретар на София2018. Зам.-кметът на Банкя Пламен Симеонов пък просто апелира към малчуганите: „Доведете вашите родители, за да стане празникът още по-хубав“. Сред официалните лица по време на откриването бяха още Весела Неделчева – директор на 78 СО „Хр. Смирненски“, Димитринка Колева – директор на Техникума по туризъм, Милена Джелева – директор на детска градина „Изворче“ и др.

Покрай спортните терени и централната алея бяха разположени и огромните пана със снимките от постоянната мобилна изложба „София Фото Спорт“, а празникът завърши с силно емоционалните изпълнения на невероятните танцьори от New Ex Dance, превърнали сцената в огромен дансинг. Всеки участник получи специална фланелка, а призьорите бяха отличени с медали и с много предметни награди – ранички, спортни сакове, топки и др.

–––
Още много снимки, инфо и видео ще намерите на www.sofia2018.bg, както и във Facebook страницата Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.