София2018 съдейства за първия Спортен военен фестивал 2017 – Софийски гарнизон

| Sofia2018 Info Team

София – Европейска столица съдейства за раждането на още един спортен фестивал – този път на военните клубове. Съобразно приоритетите инициатива София2918 се стреми да създаде нови и нови възможности за спорт и активен начин на живот на всички социални и възрастови групи.
 
Днес на комплекса „Спортна София“ в парк Възраждане бе открит първият Спортен фестивал на спортните клубове от Софийски гарнизон. Приветствие към присъстващите отправи Анатоли Илиев, организационен секретар на София – Европейска столица на спорта и член на Управителния борд на ACES EUROPA. Организатори на проявата са Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Министерство на отбраната.
 
След това представители на военните спортни клубове от столичния гарнизон започнаха надпреварите в турнирите по футбол на малки вратички, тенис на маса, тенис и др. Участват общо 18 отбора. Фестивалът ще бъде в рамките на два дни, за най-добрите в отделните спортове са предвидени купи, грамоти и медали. Закриването и награждаването на отборите и състезателите е насрочено за утре, четвъртък от 16 часа.