Фотоизложба „Обичам спорта, обичам София“ украси с 28 уникално провокативни снимки градинката на Кристал

| Sofia2018 Info Team

Фотоизложбата „Обичам спорта, Обичам София!“ бе открита днес в градинката на Кристал. 28 уникално красиви и провокативни снимки представят града и любимите ни места из столицата през призмата на спорта и активно оползотвореното време.

Едно от най-обичаните, популярни и емблематични за софиянци и гостите на града места се превръща от днес до 19 май в пространство на среща между градския начин на живот и активния спорт. 28 пана с фотографии, вдъхновени от идеята за активно ополозотворено време и спорта като неразделна част от градското ни ежедневие, са представени в рамките на изложбата “Обичам спорта, обичам София”. Проявата е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“ и от най-новия проект „Емоцията е повече от победата“, който промотира спорта чрез изкуството и националните ценности.

По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на БААТ, изтъкна възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм и благодари на организаторите. В приветствието си Анатоли Илиев, орг.секретар на София2018 подчерта намерението на Столична община да предоставя и промотира повече възможности за спорт и активен начин на живот, на което е базирана и инициатива „Европейска столица на спорта“. Сред присъстващите на откриването бе шампионът в планинското колоездене Стивиан Гатев, който също заяви колко е важно да се популяризират алтернативните спортове като опция за активно ежедневие. На откриването присъстваха още Иветка Петрова, общински съветник и член на Комисията за децата, младежта и и спорта към СО, Мила Андреева, изпълнителен директор на „София – Европейска столица на спорта“, Иван Панчев от съорганизаторите сп. 360 и др.

Фотографиите ще бъдат изложени в градинката на Кристал в продължение на две седмици. Изложбата е организирана от “София 2018” със съдействието на списание 360°. Партньори на изложбата са Община София, фестивал “Дни на предизвикателствата”, магазини Стената и БААТ. Това е първата от поредицата от 4 изложби, които планира София2018 тази година. Следващата ще е от 5 до 25 юли на Мостан влюбените до НДК, а през август нови фотографии ще украсят Градската градина през Народния театър.

–––––
Още новини, снимки и видео ще намерите във Facebook страницата Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.