Огромен интерес към Extreme Fest 2017, хиляди празнуват и спортуват със София – Европейска столица на спорта

| Sofia2018 Info Team

Огромен интерес предизвиква третото издание на Extreme Fest, стартирал тази сутрин в Княжеската градина. Близо 10 000 участници и зрители преминаха през целия ден през 32-та сета с различни активности, в късните следободни часове пространството пред монумента на Съветската армия се оказа тясно да побере всички желаищи да посетят събитието.

 

„Искам да ви поздравя от името на София – Европейска столица на спорта и от Столична община и да ви пожелая много приятни емоции през тези два дни. Веселете се, този фест е за вас. Многото хора и многото усмивки са най-голямата награда за нас като организатори,“ заяви при откриването  Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018. Кратко приветствие към присъстващите отправи и Явор Алексов – организатор и основател на Mirafiori Team.

 

За трета поредна година София201 превръща центъра на столицата в огромна спортна и шоу арена. Новото тази година е изграденият въжен алпийски тролей, който пресича по диагонал Княжеската градина и бе сред най-търсените от посетителите. Има още куп новости тази година сред предложените от организаторите общо 32-те активности. Всеки можеше да скочи с бънджи, да катери стена, да се спусне по въже, да скочи върху въздушна възглавница, да пробва фриирън, лонгборд и кънки, да се включи в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в картинг и мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори. Любителите на умалените модели пък покараха RC колички с дистанционно управление. И още от възможностите със скейт, блейд и BMX , Break Dance и баскетбол. За доброто настроение се грижеха DJ Akasha и супер емоционалният водещ на събитието Наско Михайлов.

 

Extreme Fest 2017 е част от инициатива София – Европейска столица на спорта и се организира от MIRAFIORI TEAM, LEVEL 7 и Столична община. Феста продължава с пълна сила и в неделния ден, а кулминацията предстои в късните следобедни часове.

За любителите на моторспорта ще има изключително шоу с най-атрактивните мото-стънт и дрифт пилоти. MIRAFIORI TEAM начело с двукратния европейски шампион по дрифт Александър Язов – Матрицата, ще запалят гуми и ще демонстрират невероятно прецизните си умения зад волана. Организаторите са подготвили още една изненада – най-големите шампиони на моторспорта в България ще се изправят един срещу друг в шампионска битка.  Това ще се случи на специално обезопасено трасе на ул. „Ген. Гурко“, точно пред стадион „Васил Левски“.

 

Ето и подробнато програма с участниците за неделя следобед:

24 Септември (неделя):

 

….

16:00 – 17:00: Дрифт надпревара с RC колички

16:30 – 17:30: Шампионска надпревара с Hyundai

Николай Върбицалиев

Ангел Караньотов

Петър Гьошев и др

17:30 – 18:00: Награждаване шампионска ндпревара

18:00 – 19:30: Моторспорт шоу – Mirafiori team – дрифт, стънт и други.

Александър Язов – Матрицата – двукратен европейски шампион по дрифт

Стефан Цанков – Арчи

Стефан Зашев

Ивайло Алексов

Ангел Харизанов

Мирафиори тийм

Екстрийм атак стънт

Янко Ташев