Безплатен алпийски тролей на Витоша летен фест тази неделя пред х. Момина скала

| Sofia2018 Info Team

Записванията планинското колоездене и планинското бягане са без стартова такса

 

 

 

Примамлив награден фонд са подготвили организаторите от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ за участниците в шестото издание на Витоша Летен фест. Събитието е на тази неделя, 19 юли, от 11 ч. на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, смях, томболи и награди. Отново се предвижда надпревара по бързо разпъване на палатка, а като допълнителна емоция всички желаещи ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт“.

 

Както винаги участниците са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват от националния стадион „Васил Левски“ в 8.00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус. За доброто настроение на 19 юли пред х. Момина скала ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Алекс Костов, лауреатът на международни конкурси е подготвил най-доброто от репертоара си. Ще има много групи с изпълнения на народни танци, свои песни подготвят за представяне и членовете на няколко известни групи за планинарски песни. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк „Витоша“.

 

„Отново приканваме столичани и гостите на града на един истински празник в планината, сред природата и чистия въздух. Желанието на Столична община е да предоставя повече възможности за активен живот сред зеленината и прохладата на Витоша,“ каза Анатоли Илиев, зам.-председател на „София – Европейска столица на спорта“ и член на Изпълнителния борд на ACES EUROPE.

 

ДИСЦИПЛИНИ:

– Състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 14 км трасе „Кумата“ 
– Състезание по планинско колоездене – старт в 11.15 ч. по 7/20 км (една или три обиколки в зависимост от възрастовата група) трасе „Копитото“
– Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа

 

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и  жени (40+);

За похода: Без ограничения

 

ТРАСЕТА:

По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

 

СТАРТОВА ТАКСА:

Участниците са освободени от стартови такси.

 

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:

Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд, разпределен както следва: за мъже и жени – по 300 лв. за шампионите, по 200 лв. за вицешампионите и по 100 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място.

 

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ И ЗАКРИВАНЕ:

13.00 часа в зоната на старт/финала.

 

ТРАНСПОРТ:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в 8.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове – и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14.30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

 

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИ:

На https://racetimingbg.com/event/summer_fest/ и в деня на Феста на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.50 ч. пред х. Момина скала.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства.

 

Стягайте велосипедите и маратонките. Очакваме ви тази неделя на Витоша летен фест.