Български триумфи на турнира „Сабята на Етрополски“ с подкрепата на „София – евростолица на спорта“

| Sofia2018 Info Team

Над 70 млади надежди на фехтовката от България, Румъния и Австрия мериха сили в 12-то издание на международния турнир „Сабята на Етрополски“, който се проведе през уикенда в зала „София“. Състезанието премина при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, а на пътеките в събота излязоха състезатели от възрастови групи – до 12 и до 17 години. След оспорвани битки и много емоции бяха излъчени индивидуалните шампиони в надпреварата.

 

При момичетата до 12 години златния медал извоюва Преслава Алекова от Русе, среброто спечели Габриела Георгиева от Маркели, а третото място разделиха Николета Добрева от Железник и Бриана Пелин от ЦСТА Букурещ (Румъния).

 

През втория ден турнирът “Сабята на Етрополски” продължи с боевете на момчета и момичета до 14 години индивидуално, а след това се проведоха и финалните отборни битки при кадетите и кадетките.

 

Победителите получиха наградите си от легендата на българската фехтовка Васил Етрополски и от Запрян Ванчев, директор на фехтовална академия „Васил Етрополски“. Състезанието се проведе с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Фондация “София – Европейска столица на спорта”, „Кока-кола“, „Интерснак“, клуб Икономика 2000 и „Диневи груп“, а главни организатори са Българска федерация по фехтовка, фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб „Свечников“.

 
 
 
 
 
 
 
+8