Витоша Летен Фест 2019 ви очаква на 27 юли пред х. Момина скала

| Sofia2018 Info Team

Наредба

Витоша Летен Фест 2019

Събитието се организира от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта “ и е част от програмата „София – Европейска столица на спорта“. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. И тази година се предвижда като допълнителна емоция децата да могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей,  осигурен от „Мачирски спорт“.

 

ДАТА И МЯСТО:

27 юли 2019, събота, Природен парк „Витоша“- хижа „Момина скала“

 

ДИСЦИПЛИНИ:

– Състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 12 км трасе „Кумата“ 
– Състезание по планинско колоездене – старт в 11.15 ч. по 7/20 км (една/три обиколки) трасе „Копитото“
– Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа

 

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и  жени (40+);

За похода: Без ограничения

 

ТРАСЕ:

По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

 

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:

Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията си on-line. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си направят предварително застраховки.

 

СТАРТОВА ТАКСА:

Участниците са освободени от стартови такси.

 

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:

Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд от 5600 лева, разпределен както следва: за мъже и жени – по 400 лв. за шампионите, по 250 лв. за вицешампионите и по 150 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък шал-комин. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

 

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ:

13.00 часа в зоната на старт/финала.

 

ТРАНСПОРТ:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в 8.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове – и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14.30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

 

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИ:

На https://racetimingbg.com/portfolio/vitosha-summer-fest-27-07-2019/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства. Пресконференцията е на 17 юли, сряда, от 12 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство).