Зам.-кмет Тодор Чобанов отличи млади шампиони на церемонията „Спортните чудеса на България”

| Alexander Georgiev

Зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов бе сред авторитетните гости, наградили младите спортни таланти на България. Стилна церемония в хотел „Арена ди Сердика Резиденс“ отбеляза края на кампанията “Спортните чудеса на България 2015: Младите шампиони” на в-к Стандарт.

“Като столица на България София се гордее с всички наши спортисти. Като европейска столица през 2018, градът има мисията да направи всичко възможно за насърчаването на спорта”, заяви Тодор Чобанов.

Зам.-кметът обяви, че Столична община има плановете да разкрие нова програма за елитния младежки спорт, да насърчава младите хора в тази насока. „До мен са едни прекрасни млади таланти, които ни радват и изпълват сърцата ни със щастие. Много успехи и много късмет“, пожела Чобанов на младите шампиони и благодари на “Стандарт” за кампанията.

Сред наградилите младежите и присъствалите на церемонията бяха още олимпийските шампиони Боян Радев, Николай Бухалов, Тереза Маринова, спортният министър Красен Кралев, редица авторитетни личности от българския спорт.

Тази година в-к “Стандарт” посвещава кампанията на младите таланти в спорта. Целта е да се покаже уважение и да им се даде кураж, тъй като много от тях са добър пример за младите хора. Главният редактор на “Стандарт” г-жа Славка Бозукова имаше честта да награди скиора Алберт Попов. “Аз смятам, че за да бъде един човек голям шампион, освен да може да побеждава, трябва да има много голям и силен дух. Той трябва да знае като падне как да продължи напред и да побеждава”, каза тя. „Алберт, освен прекрасен спортист е и един достоен българин. Няколко дни след катастрофата е тук, с патерици и с несломим дух. Ти искаш, можеш и побеждаваш. И цяла България е с теб, обясни Бозукова. Да се превърнеш в любимец на нацията някой път е по-трудно, отколкото да извоюваш една толкова чакана победа, каза тя и завърши: Вярвайте в България и останете българи.

Да останат българи и да не предават никога родината си. Това беше най-важното послание, отправено от всички към 15-те невероятни таланти на родния спорт, от които очакваме медали още на следващите две олимпиади. Не беше важно кой е победител и кой не, а това, че в изключително тежката ситуация България продължава да ражда таланти.