Кметът Фандъкова: „Примерът на гимнастичките увлича много момичета да се занимават с този красив спорт“

| Sofia2018 Info Team

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова бе сред официалните гости при откриването на турнира за Световната купа по художествена гимнастика. Състезанията в зала Арена Армеец преминават при огромен интерес.  

„За мен чест да присъствам на официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика. За София – европейска столица на спорта е привилегия да посрещне деветата Световна купа на едно от най-обичаните и красиви спортни състезания. Желая успех на всички 68 индивидуални състезателки и 15 ансамбъла. Поздравявам г-жа Илияна Раева и Българската федерация по художествена гимнастика с организацията на турнира, който привлича много състезатели, а и почитатели на гимнастиката. Художествената гимнастика е символ на красота и хармония, но зад това стои много упорит труд, прецизност, изящност и сложност на изпълнение. От сърце пожелавам успех и златни медали на нашите гимнастички – Невяна Владинова, Катрин Тасева и на момичетата от ансамбъла. Гордеем се с вас и ви подкрепяме напълно. Вашият пример увлича много момичета да се занимават с този красив спорт,“ каза в приветствието си Фандъкова.

Сред официалните гости бяха още Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Илияна Раева – председател на Българска федерация по художествена гимнастика, футболната звезда Димитър Бербатов – кавалер на турнира за Световната купа, ръководители и легенди на световната и българската художествена гимнастика.

Турнирът за Световната купа отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.