Ледената пързалка на “Ариана” ще е безплатна за деца от общинските училища и градини от 8.00 до 9.30 ч.

| Alexander Georgiev

Общинските училища и детските градини ще могат да се пързалят безплатно всяка сутрин от 8.00 до 9.30 ч. на ледената пързалка “Ариана”, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след откриването на сезона на най-голямата ледена пързалка на Балканите, която се намира на езерото „Ариана” в столицата.
“От днес до края на месец март софиянци и гости на столицата могат да се възползват от това съоръжение, което се намира в сърцето на града”, заяви тя, като добави, че пързалката привлича всяка година много деца и възрастни. “Това ни дава възможност да работим за развитието на масовия спорт, каквато е основната цел на инициативата за Европейска столица на спорта, която София завоюва за 2018 г.”, обясни Йорданка Фандъкова. “Време е децата да излязат от клубовете и да оставят компютрите”, заяви Фандъкова ред медиите по време на откриването.
Кметът на града благодари на хората, спомогнали да се разработи това съоръжение, които подпомагат и с активното съдействие на колегите от общината. “Възрастните са добре дошли, не само през деня, а и през нощта, защото пързалката ще работи 24 часа”, припомни Йорданка Фандъкова.