Неделно софийско хоро – на 20 септември в Княжеска градина до Орлов мост

| Sofia2018 Info Team

 

Заповядайте на 20 септември от 11 до 14 ч. в Княжеската градина до Орлов мост на

 

Неделно софийско хоро

 

с участието на народните певци Илиян Михов – Баровеца, Александър Александров – Алекс и 12 фолклорни групи от цялата страна

 

 

София – европейска столица на спорта и Столична община ви канят на фолклорния фестивал „Неделно софийско хоро“. Танцовият празник се организира за четвърта поредна година, но за първи път ще се състои под надслов „Неделно софийско хоро“.

 

На сцената в Княжеската градина до Орлов мост ще можете да се насладите на изпълненията на 12 фолклорни групи от цялата страна. Сред тях са ТГ “Фолкпалитра”, Клуб за народни хора и танци “МоЙто либе”, Ансамбъл “Фолклорика”, Танцова група “Оро на дворо”, Школа за народни танци “Жар птица” и други танцови колективи. Пъстрата палитра от настроение, песни и музика ще се допълни от изпълненията на прочутите народни певци Илиян Михов – Баровеца и Александър Александров – Алекс.

 

Фолклорният фестивал ще започне в 11 ч. с представянето на първите 6 танцови колективи. Междувременно лауреатът на международни конкурси Алекс ще се грижи за доброто настроение с най-доброто от репертоара си. Отделните изпълнения ще се редуват с конкурси и викторини с награди за участниците и публиката.

 

Малко преди 12 ч. на сцената ще се качи легендарният Илиян Михов – Баровеца. Той е подбрал специална музикална китка, на която трудно ще устоят любителите на народните танци.

 

След изпълненията на Баровеца, нови шест танцови състава ще се представят на сцената. Наред с участниците, всеки е добре дошъл на хорото.

 

Освен надпявания и надигравания, ще има много конкурси:

 – за най-млад и за най-възрастен изпълнител

 – за най-красива на хорото

 – за най-добра певица сред танцуващите

 – за най-колоритни носии и др.

 

Любими песни, музика, народни танци, награди и много настроение. Елате на „Неделното софийско хоро“ – 20 септември, от 11 до 14 ч. в Княжеската градина до Орлов мост.