„София – евростолица на спорта“ и Анатоли Илиев със специални призове на “Диамантите на София 2019”

| Sofia2018 Info Team

Фондация „София – европейска столица на спорта” и нейният организационен секретар Анатоли Илиев бяха отличени със специални призове при откриването на големия международен турнир по художествена гимнастика „Диамантите на София 2019“. Повече от 1000 гимнастички от всички категории и възрастови групи, както от България, така и от много чуждестранни клубове участват в надпреварите в зала „Асикс Арена“.
 
Турнирът бе открит от Илиана Раева, президентът на БФХГ поздрави участничките и пожела успех на организаторите, като изтъкна специално заслугата Кристина Шекерова. Сред официалните гости бяха още Николай Павлов – зам.-министър на младежта и спорта, Ина Ананиева – треньорката извела българския ансамбъл до бронзовите медали на Олимпиадата в Рио 2016 и др.
 
Турнирът се организира от КХГ “София спорт 2017” с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Фондация “София – Европейска столица на спорта”.
 
Състезанието има всички характеристики на голям спортен форум. Интересно е, че техническата система за оценяване и класиране, използвана от съдиите, пристигна от Лондон специално за турнира. Помислено е в детайли и за интериора на залата. Организаторите са се погрижили дори най-малките състезателки да се почувстват като своите идоли – “златните момичета” от националния отбор.
 
Гимнастичките с призовите места в международния турнир “Диамантите на София” получават специални дизайнерски медали и купи. Направени са дори и специални медали с гимнастички за индивидуалните състезания и за ансамблите. Победителките във възрастовите групи “девойки старша възраст” и “жени” получават специално бижу – гимнастичка със скъпоценен камък. За най-малките грации също има прекрасни награди – дизайнерски рокли, тротинетки, играчки, пособия за училище.