София2018 зарадва малките джудисти с уникални медали

| Alexander Georgiev

Над 700 участници, представители на 45 клуба от 7 държави се събраха през уикенда за традиционния Коледен турнир по джудо, организиран от „Локомотив“ Сф, съобщава www.sofia2018.bg. Най-емоционални бяха схватките при най-малките 20-килограмови малчугани, които преживяваха със сълзи загуби и победи.

Турнирът бе част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта, като кампанията осигури на призьорите уникално изработен в чужбина медал с логото на София2018. Общо 51 категории определиха най-добрите джудисте през миналия уикенд в препълнената зала на ст. „Локомотив“.

С топли думи към участниците и зрителите се обърна Анна Стойкова, столичен общински съветник и член на Управителния съвет на Фондация София – Европейска столица на спорта. „Искам да поздравя всеки един от вас, да ви пожелая успех в спорта и дано да виждаме повече подобни пълни зали. Инициатива София2018 има за цел да осигури повече възможности на хората за спорт и активен начин на живот,“ каза в приветствието си Стойкова.

Сред присъстващите бяха още Димитър Димов – кмет на Район Надежда, Даме Стойков – председател на ОСК Локомотив Сф, Асен Коруджиев – ген. секретар на БФ джудо, Кирилка Диковска – директор на 153 спортно училище „Неофит Рилски“, Янко Янков – председател на СК джудо „Локомотив“ Сф и др. Всички те поздравиха участниците и участваха в награждаването на най-добрите сред представителите на Сърбия, Македония, Гърция, Белгия, Босна и Херцеговина, Румъния и България.

„Правим всичко възможно да запазим спортните клубове и да не лишаваме хората и най-вече децата от радостта да спортуват, да се движат и да водят здравословен живот. Надавам се институциите да отделят повече внимание и средства на обединените спортни клубове в столицата, защото от тях тръгва всичко в спорта. Без тези деца, без техните треньори и без тази пълна зала – няма успехи и развитие,“ каза председателят на ОСК „Локомотив“ Сф Даме Стойков.

Комплексен победител стана отборът на Локомотив Сф с 215 т., пред СК Илинден 172 и ЦСКА 106. За най-добър състезател бе обявен Кирил Борисов от локомотив Сф.

В края на уикенда стотици малки и по-големи джудисти си тръгнаха заредени с много адреналин и положителни емоции преди Коледните празници.