Хитов филмов бонус за всички байкъри и супер награди за призьорите във Витоша Летен Фест 2019

| Sofia2018 Info Team

Единствено всички участници в колоездачното състезание от Витоша Летен Фест 2019 ще могат безплатно да се насладят на супер бонус с новият предизвикал глобален интерес байк-филм на Anthill Films – “Return to Earth”, който пристига в София! Наред с това, призьорите във отделните спортове ще се радват на супер премии и награди в отделните възрастови групи.

Организаторите на събитието са Столична община и “София – Европейска столица на спорта”, фондацията инициира спортния празник преди 4 години. Витоша летен фест е насрочен за събота, 27 юли на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират хиляди любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през почивните дни. Спортният празник включва състезания по планинско колоездене, планинско бягане, туристически поход, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Тази година като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей и спортно катерене, осигурени от „Мачирски спорт“.

„Отново приканваме столичани и гостите на града на един истински празник в планината, сред природата и чистия въздух. Желанието на Столична община е да предоставя повече възможности за активен живот сред зеленината на Вотоша,“ каза Анатоли Илиев, орг. секретар на „София – Европейска столица на спорта“ и член на Изпълнителния борд на ACES EUROPE.

„Благодаря на “София – Европейска столица на спорта” и на Общината, за ресурса и вниманието, което отделят за колоездачния спорт,“ каза президентът на новоучредената Българска федерация колоездене Драгомир Кузов, член на Техническия комитет на Международния колоездачен съюз (МКС). „Преди няколко дни поставихме едно ново начало и се надявам то да обедини всички свързани с велосипедния спорт у нас за едно по-добро бъдеще. Това е голяма отговорност, но и възможност да върнем българския колоездачен спорт на европейската и на световната сцени. Вече имахме няколко разговора с отговорни фактори и мисля, че скоро може да превърнем Пловдив с прекрасното съоръжение в един сателитен регионален център на МКС. Възнамеряваме да организираме и Европейско първенство категория Елит. Най-важното е да дадем възможност на децата, на младите да се развиват и да имат повече шансове за изяви, каквато е и Витоша летен фест,“ каза още Кузов.

„Както винаги участниците в Летния фест на 27 юли са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват от нац. стадион „Васил Левски“ от 7.30 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус,“ каза спортният директор Даниел Дуков, който даде подробности за трасетата и регламентът.

На срещата с медиите бяха и двама от най-добрите и прогресиращи състезатели по колоездене. „Искам да благодаря на Столична община за това, че организира и подпомага толкова много състезания в нашия спорт, това е много важно особено за младите привърженици на колоезденето,“ каза Александър Алексиев, който преди месец постави уникален рекорд, като в Обиколката на Витоша стана първият изминал 100-те км с велосипед под 4 часа. Благодарност за многото активности и състезания, организирани от „София – Европейска столица“ на спорта отправи и балканската шампионка Ивана Тонкова. Талантливите състезатели получиха подарък – ранички от “София – Европейска столица на спорта”, връчени им от Анатоли Илиев с пожелания за успех и много бъдещи победи.

За доброто настроение на 27 юли пред х. Момина скала ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Алекс Костов, лауреатът на международни конкурси е подготвил най-доброто от репертоара си. Ще има много групи с изпълнения на народни танци, свои песни подготвят за представяне и членовете на прочутата група за планинарски песни „Йодлерите“. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк „Витоша“.