Колоездач от Севлиево най-бърз във финала по спускане на Витоша

| Sofia2018 Info Team

Въпреки дъжда и лошото време състезанието премина успешно и без сериозни инциденти

Шестият, финален кръг на „Виваком Даунхил Серии“-те за 2021 година – „Home Mountain Bike Cup” се състоя по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци. Състезанието по традиция е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Въпреки лошото време и тежките условия, пред които бяха изправени колоездачите, събитието премина успешно и без сериозни инциденти. В надпреварата се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на страната, а състезанието беше решаващо за финалното класиране за годината за повечето от участниците.

Трасето бе с дължина близо 2 км и включваше множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия, а непрестанният дъжд през целия уикенд, го направи още по-предизвикателно и трудно за състезателите.

Най-бърз във финала бе представителят на клуб Хоталич, Севлиево – Стивиан Гатев, който спря хронометъра на 2:20.18 мин. и заслужено се качи на първото място на почетната стълбичка при мъже елит. Втори и трети след него в категорията останаха Асен Стратиев от Райдърс Юнайтед и Йоан Нейчев от Драг.

Второто най-добро време за деня от 2:27.90 мин. бе постигнато от участника в категория юноши 15-16 – Калоян Янкулов от Кайлъка Райдърс. Втори след него в категорията и трети в общото класиране с време 2:29.73 се класира представителят на Райдърс Юнайтед – Роберто Василев. Трети остана Божидар Илиев от Хоталич.

При по-големите юноши между 17 и 18 години най-бърз с време 2:34.07 мин. беше представителят на клуб Байк Монополи – Михаил Георгиев. След него останаха Велин Дойчев и Костадин Паскалев. При дамите най-бърза с време 3:00.88 мин. бе Виктория Гончева от Гравити, а при ветераните 30+ год. класирането оглави Андрей Димов с време 2:52.61.

Победителите в отделните категории получиха парични и предметни награди предоставени от партньорите на събитието от Нисан България, Виваком, Ред Бул, Допелхерц и други. Със състезанието на Витоша бе сложен официален край на сезона по спускане на Българските Колоездачни Серии за 2021, а финалното класиране от турнира и повече информация можете да откриете на www.race-series.com